• Hoor & Zie

Hoor & Zie opent winkel in Voorthuizen

VOORTHUIZEN Na Leersum en Woudenberg is Voorthuizen de derde plaats waar Hoor & Zie opticiens en audiciens een winkel opent. De deuren aan het Smidsplein 5 gaan op 1 september open, momenteel vindt de verbouwing plaats.

De afgelopen weken waren de jonge ondernemers al in het dorp te vinden. De Hoor & Zie bus stond deze zomer op de braderie op dinsdag. Daar maakte het publiek alvast persoonlijk kennis met Erik Heiwegen, die de vestiging Voorthuizen gaat leiden. Corry van Ginkel is audicien, Chantal Brands zal als assistent-opticien actief zijn. Momenteel wordt de winkel aan het Smidsplein rigoureus verbouwd. Hoor & Zie heeft een kenmerkende eigen interieurstijl waarin warmgele accenten en stijlvolle houtstructuren elkaar aanvullen. ,,We willen graag rust uitstralen en plaatsen met opzet een grote tafel in de zaak. Daar kunnen klanten voor en na de hoortest of oogmeting even plaatsnemen", aldus Heiwegen die al meer dan tien jaar actief is in de optiekwereld. Als Barnevelder kent hij de regio goed.

SCHERP GEPRIJSD Wat belangrijker is dan het interieur: de monturencollectie. Heiwegen: ,,Deze is samengesteld rond merken die je niet overal ziet. Neem het hippe Berlijnse designermerk Mykita, dat blijkt in Woudenberg en Leersum enorm aan te slaan. Er komen zelfs mensen vanuit de hele regio naar deze winkels. Ik vermoed dat dit in Voorthuizen niet anders zal zijn. Naast pure designbrillen heeft Hoor & Zie natuurlijk ook een vriendelijk geprijsde collectie en zelfs een aansprekende lijn budgetmonturen. In glazen kiest men voor de erkende Europese kwaliteit van Hoya en Essilor. Maar dan wel heel scherp geprijsd. Voor oogmeting beschikken we over de allernieuwste hightech apparatuur.''

ROLLS ROYCE Net als bij oogmetingen worden ook de hoortests uitgevoerd met topapparatuur. In de hoortestruimtes staat volgens Hoor & Zie straks de Rolls Royce onder de geluiddichte audiocabines opgesteld. Heiwegen: ,,Wie daarin plaatsneemt ervaart wat stilte is. Voor ons als audicien is deze vrijwel geluiddichte ruimte de basis voor een extreem nauwkeurig meetresultaat. Op basis van de testgegevens kunnen we precies het juiste hoortoestel aanmeten en instellen." De audiciens zijn aangesloten bij Hoorprofs en hebben voor de vergoeding een contract met iedere verzekeraar.

HOOR & ZIE BUS Overigens biedt het bedrijf met de nieuwe Hoor & Zie bus ook oog- en hoorzorg aan huis. ,,Daarmee bezoeken we mensen die wat minder mobiel zijn, maar ook bedrijven en instellingen. Vooral organisaties met veel beeldschermwerkers vinden het prettig om hun medewerkers een goede oogmeting aan te bieden. En dan bij voorkeur een test die is gericht op het werken achter laptop of computer. Dat kan in de loop van de dag leiden tot vermoeidheidsklachten en concentratieverlies. Een beeldschermbril kan in die gevallen vaak het werkplezier én rendement verhogen."

Meer informatie via www.hoorenzie.nl