• Houtskeletbouw is volgens Presolid Home een bouwproces dat uitblinkt in degelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

    Presolid Home

Houtskeletbouw: van kavel tot droomhuis in Voorthuizen

Advertorial

VOORTHUIZEN Houtskeletbouw is volgens Harrie Overbeek van Presolid Home uit het Twentse Enter een bouwproces dat uitblinkt in degelijkheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

„In onze productielocatie fabriceren wij de prefab elementen. Deze worden op de bouwplaats gemonteerd. Binnen enkele dagen staat er een compleet huis." Wie benieuwd is naar het resultaat kan vrijdag 13 maart tussen 16.00 en 19.00 uur een kijkje nemen in en rond de woning die onlangs is opgeleverd in Voorthuizen. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met Presolid Home (0547-384077) en een afspraak maken voor bezichtiging.

De wanden, verdiepingsvloeren en dakelementen van het huis zijn geprefabriceerd in houtskeletbouw, waardoor een aangenaam woonklimaat ontstaat. Gebruik van natuurlijke materialen komt de akoestiek in de woning ten goede. Daarnaast is de optimale isolatie een belangrijk pluspunt. Wat vormgeving betreft zijn de mogelijkheden onbeperkt, zolang het ontwerp technisch en esthetisch verantwoord is, aldus Overbeek.

VOORDELEN Hij somt meer voordelen op. „We gebruiken duurzaam en recyclebaar basismateriaal. Daarnaast kun je met deze bouwmethode de CO2-uitstoot tijdens een bouwproces reduceren. Zo realiseren we comfortabele en waardevaste woningen die bijdragen aan een beter milieu." Vooral vanwege de mogelijkheden van deze bouwmethode en de snelheid waarmee een woning voltooid kan worden, kozen de eigenaren van de woning in Voorthuizen voor houtskeletbouw, zegt Overbeek. „Na drie dagen, soms minder, is de woning wind- en waterdicht en kan de afwerking binnen en buitenshuis beginnen. Met onze architect maken we een ontwerp dat past bij de wensen van de opdrachtgevers en aansluit op de bouwregels en het budget."

Presolid Home, uw bouwer uit Twente, zoals Overbeek het omschrijft, is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar actief is in de particuliere woningmarkt en gespecialiseerd is in ontwerp en fabricage van houtskeletwoningen. Gemiddeld verlaat elke week één complete woning de productie. „We hebben een team gemotiveerde vakmensen en werken uitsluitend met vaste onderaannemers en leveranciers. Daarmee bouwen we huizen die uitblinken in kwaliteit. Wie overweegt een woning te laten ontwerpen en realiseren, moet een kijkje komen nemen tijdens de open dag in Voorthuizen.''