• Van links naar rechts Corrie, Jan, Marjolein en Jan Versteeg van Onder de Lindeboom, Dorpsstraat 1 in Garderen.

    Henk Hutten

Inspiratiedagen bij Onder de Lindeboom

Advertorial

GARDEREN Plannen om thuis het interieur eens flink onder handen te nemen, toe aan een nieuwe eethoek of gewoon op zoek naar leuke woonaccessoires? Kom dan ideeën opdoen tijdens de jaarlijkse Inspiratiedagen bij Onder de Lindeboom in Garderen. Op 22 en 23 november is er niet alleen van alles te zien op woongebied, ook geeft een kok smaakvolle kookdemonstraties en laat een vakman zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt.

„Daar blijft het niet bij, want op zaterdagmiddag treedt het Urker Mannenkwartet op en op vrijdag is er een messenslijper die botte messen weer als nieuw maakt. Daarnaast verzorgen we een high-tea en serveren we hapjes. Kortom, de bezoekers van onze Inspiratiedagen worden verwend", zegt Jan Versteeg, terwijl hij de houtkrullen van zijn kleren klopt en op de achtergrond het geluid van een zaagmachine klinkt.

MEUBELMAKERIJ „Naast een keur aan meubels, een brede keuze aan woonaccessoires en decoraties, een collectie toebehoren voor de keuken en tal van cadeau-artikelen, waaronder geurproducten van Lampe Berger, hebben we een eigen meubelwerkplaats. Daar maken mijn zoon en ik meubels die zijn ontworpen naar de wens van de klant. Ook knappen we oude meubels op. Mijn vrouw en onze dochter werken in de winkel en verzorgen de webshop."

Sinds de oprichting in 1942 is Onder de Lindeboom uitgegroeid tot een leverancier van een scala aan producten die het leven in en om het huis veraangenamen. Op ruim duizend vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen, kunnen bezoekers altijd iets van hun gading vinden. „Van heinde en verre weten mensen ons te vinden. Pas hebben we nog spullen afgeleverd in Engeland. In Antwerpen hebben we het appartement ingericht van een Belgische klant die helemaal verzot is op ons handwerk."

Behalve in de meubelmakerij is Jan ook regelmatig bezig met het gieten van beelden. Voor beeldend kunstenaar Henk Roosink doet hij de productie en de verkoop en kocht hiervoor zijn zeventig mallen, uiteenlopend van dieren tot bijbelse afbeeldingen. Deze beelden staan allemaal in de (web)winkel.

Op dit moment wordt de winkel gerestyled en er is tijdens de komende Inspiratiedagen in een sfeervolle ambiance genoeg te zien, belooft Jan. „Je kunt hier echt wel een paar uur doorbrengen en of je nu een nieuw bankstel zoekt, een op maat gemaakte tafel of een passend cadeau, bij ons vind je het."

www.onderdelindeboom.nl