• Wendy Koudijs van Salon Uniek in Barneveld

    Salon Uniek

'Nog veel onwetendheid over make-up'

Advertorial

BARNEVELD Ongeveer 75 procent van de Nederlandse vrouwen gebruikt geregeld make-up. Toch is er nog veel onwetendheid over technieken en producten, zegt Wendy Koudijs, topstylist en visagist bij Salon Uniek in Barneveld.

Elke huid is uniek en vraagt om een speciale behandeling. Alleen met de juiste aanpak bereik je een mooi en gezond resultaat. Helaas zijn er nog steeds veel vrouwen die lukraak cosmetische producten aanschaffen en op hun huid aanbrengen. Sommigen laten zich inspireren door video's op internet, maar de uitleg is daar helaas vaak onvolledig en te algemeen.

MAKE-UP WORKSHOPS Bij Salon Uniek zijn we enkele jaren gestart met make-up workshops. Tijdens zo'n workshop geven we zes tot acht dames persoonlijk advies. Leerzaam én gezellig! We organiseren gedurende het jaar meerdere lessen, zowel overdag als in de avonduren. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden en daarnaast verzorgen we op aanvraag workshops voor vriendinnengroepen en vrijgezellenfeesten.

PRAKTISCHE TIPS Tijdens de workshops geven we uitleg over allerlei soorten make-up en de bijbehorende technieken. Deelnemers krijgen praktische tips, die ze vervolgens bij zichzelf in de praktijk brengen.

FOUNDATION Een van de onderwerpen die we behandelen is de keuze voor de foundation. Hoe kies je de juiste kleur? Een handigheidje is om een aantal streepjes op de kaaklijn te zetten. De kleur die het meest overeenkomt, past het beste bij je huid. Veel vrouwen hebben de neiging om een te donkere kleur te kiezen, maar dan krijg je een masker-effect.

CORONAPROOF Vanaf 1 juni is het voor ons weer mogelijk om make-up workshops te verzorgen. Uiteraard volledig in lijn met de richtlijnen van de overheid. We stelden altijd al zeer hoge eisen aan hygiëne, maar we hebben ervoor gekozen om die verder aan te scherpen. De maximale omvang van een groep beperken we tot zes personen, die allemaal een eigen palette krijgen. Verder werken we met wegwerpmateriaal en houden we uiteraard anderhalve meter afstand.

MOOIE LOCATIE Naast de vestiging aan de Plantagelaan heeft Salon Uniek sinds kort ook een salon aan het Torenplein in het centrum van Barneveld. Vanwege de centrale ligging en de ruimte is deze locatie bij uitstek geschikt voor de make-up workshops en natuurlijk kun je er ook terecht voor een mooi kapsel, (permanente) make-up of een pedicurebehandeling of massage. Op onze website vind je meer informatie over de make-up workshops en alle behandelingen.