• Pauw Media
  • Pauw Media
  • Pauw Media

Verhuisverhalen: ´Er waren meerdere gegadigden´

VOORTHUIZEN Remco (30) en Leonie (28) Hooijer verkasten naar hun flink verbouwde huis aan de Van den Berglaan. Er is de laatste maanden hard gewerkt om alles naar hun zin te krijgen én klaar te zijn voor de geboorte van hun dochtertje.

Linda van Maanen

We woonden eigenlijk prima aan de Frans Halsstraat in Voorthuizen. Toch keken we al wel een jaar om ons heen omdat we qua hypotheek best wat ruimte hadden. We zouden alleen weggaan als het écht een verbetering zou zijn. We hadden best wat eisen, zoals vrijstaand of twee-onder-een kap, dicht bij het centrum, veel ruimte en het liefst ‘n open haard. Een garage zou leuk zijn, maar was niet per se een grote eis. We bezochten in die tijd wel wat huizen, maar het was het nooit helemaal”, blikt het stel terug.

Tot dit huis in het centrum via Hooijer Makelaardij te koop kwam. Bij deze karakteristieke woning uit de jaren dertig waren ze beiden direct dolenthousiast. ,,Natuurlijk moest je door de hokkerige indeling, die lila kozijnen, rode keuken en het drukke behang heen kunnen kijken. Het was niet onze smaak, maar wel netjes en functioneel. We deden een bod boven de vraagprijs. Dat voelde onnatuurlijk, maar er waren meer gegadigden”, vertelt Leonie, die in het dagelijks leven leerkracht in het basisonderwijs is. En het bod werd gelijk geaccepteerd.

SLOOPWERK Een drukke periode van héél veel slopen volgde. ,,We hebben twee muren eruit gehaald om het woongedeelte groter en open te maken. Er zijn openslaande deuren naar de tuin gemaakt. Zowel de keuken als het plafond zijn helemaal nieuw. De vloer is vervangen door grote tegels. Qua isolatie is overal dubbel glas gezet, een spouwmuur geplaatst en de kruipruimte is volgestort met beton. Verder hebben we vensterbanken van natuursteen laten maken en alle muren zijn gestuct. Overal is nieuwe elektra aangelegd. Boven is de badkamer vergroot en een wc geïnstalleerd. Eigenlijk kun je wel zeggen dat we het hele huis hebben gedaan”, lacht Remco die in de ICT zit.

Gelukkig kregen ze veel hulp van familie, want Leonie is ook nog eens zwanger van hun eerste kindje naast haar fulltime job. Straks in het voorjaar wacht nog de tuin. Die biedt verrassend veel ruimte naast het huis, onttrokken aan het zicht. ,,De vijver moet er sowieso uit met een kindje. Die zitkuil weten we nog niet. Er moet in ieder geval plek voor ‘n loungeset komen. Waar de vorige bewoners buiten zaten, is ons een raadsel.”

HOBBY De komende jaren zit het jonge gezinnetje in ieder geval goed. Er is een grote, aangebouwde garage om de hobby van Leonie, (steiger)houten producten maken, uit te oefenen en voorzieningen, zoals supermarkten en de basisschool, liggen letterlijk om de hoek. ,,Zolang we het hier naar ons zin hebben, blijven we er wonen. Maar zeg nooit nooit”, eindigen ze.

Dit artikel wordt u aangeboden door Hooijer Makelaardij