• Manon van Ginkel van Eigenstijl Wonen

    Eigenstijl Wonen

Waarom een bank jouw interieur kan maken of kraken

Advertorial

BARNEVELD Een bank koop je vooral om lekker op te kunnen zitten of liggen, maar het oog wil ook wat. Met welk type bank creëer je een ruimtelijk effect in een kleinere kamer? En wat is de impact van een bank op de rest van het interieur?

De aanschaf van een bank zorgt vaak voor keuzestress. Logisch, want het valt niet mee om de bank te kiezen, die zowel qua model, formaat en kleur aan al jouw wensen voldoet. Er is ook zoveel te kiezen.

Ook bij het uitzoeken van een bank is een goede voorbereiding het halve werk. Je huidige bank is een ideale plek om alvast goed na te denken over je toekomstige aankoop. Welke stijl vind je bijvoorbeeld mooi? Woonbladen en het internet bieden een schat aan inspiratie.

METEN MET KRANTEN Voordat je naar de showroom gaat, is het tijd voor wat meetwerk. Hoeveel ruimte heb je voor een bank? Tip: door oude kranten op de plek van de toekomstige bank te leggen, kom je snel meer te weten over de looproute en eventuele knelpunten als deuren en stopcontacten.

SPELEN MET DE RUIMTE Daarna is het tijd om de eerste knoop door te hakken: welk model heeft jouw voorkeur? En voor welke opstelling kies je? De beschikbare ruimte speelt daarin een belangrijke rol. In een kleinere ruimte kun je beter voor losse elementen kiezen, zoals een tweezits- en een driezitsbank in plaats van een grote hoekbank. Die hoekbank past qua ruimtelijk effect beter in een wat grotere ruimte. Denk ook goed na over de pootjes van de bank. Slank is bijvoorbeeld modern en biedt meer doorkijk in je inrichting. Dit geeft een ruimtelijk effect.

UITSTRALING Ook de bekleding is een aandachtspunt. Welke kleur vind je mooi? En ga je voor stof of voor leer? In beide gevallen is het puur een kwestie van smaak. Zowel leer als stof zijn tegenwoordig zeer onderhoudsvriendelijk. Met een speciale spray kunnen we een stoffen bank waterafstotend maken. Vroeger regelde de fabrikant dit. Tegenwoordig kunnen we dat zelf binnen een paar minuten regelen.

DE LAATSTE TRENDS Een belangrijke trend is dat banken steeds groter worden. Veel mensen willen luxe en lekker languit kunnen liggen. De Ottoman - een hoekbank die aan één zijde eindigt met een poef - is razend populair. Mensen die van stoer en robuust houden, kiezen vaak voor leren bekleding. Ook velours - een stofsoort met een harig oppervlak - valt bij veel mensen in de smaak.

Het leuke is dat er tegenwoordig banken zijn die je helemaal naar wens kunt samenstellen. Van opstelling tot bekleding en van leuning tot pootjes. Op deze manier kun je van een bank echt jouw bank maken. Bijpassende meubels, lampen en accessoires maken jouw interieur compleet. En dan kan het genieten beginnen…

Wil je een nieuwe bank kopen, maar kom je er zelf niet uit? Je bent welkom voor persoonlijk interieuradvies, voor elke woonstijl en voor ieder budget.

Aangeboden door: Manon van Ginkel van Eigenstijl Wonen in Barneveld