• Wethouder Didi Dorrestijn-Taal hangt samen met Anton Kooijman van The Phone House en Jan-Peter Pols van het Energieloket Barneveld de eerste poster op.

    Pauw Media

Winkeliers Barneveld houden deuren dicht

BARNEVELD Winkeliers in de gemeente Barneveld houden tijdens de wintermaanden de deuren dicht om energie te besparen. Met de campagne 'Een warm welkom begint bij jou' vragen zij aandacht voor energiebesparing. Deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan de campagneposter op hun raam.

Wethouder Didi Dorrestijn-Taal gaf maandagmiddag het startsein voor de actie bij de Phone House van ondernemer Anton Kooijman. De Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) haalde deze duurzame actie naar Barneveld. BMV-voorzitter Jan Joosten: ,,De afgelopen jaren hebben we deze campagne al een aantal keren georganiseerd. Het winkelend publiek gaf telkens aan dat ze het een sympathieke actie vonden. Mensen staan er vaak helemaal niet bij stil om de deur te sluiten. Door klanten hier op te attenderen, besparen ondernemers tientallen procenten op hun energierekening. Het is ook een stuk beter voor het milieu én de winkel blijft lekker warm. Win-win voor iedereen dus. Wel houden we aandacht voor minder valide mensen. Voor hen houden we uiteraard graag even de deur open."

GOEDE VOORBEELD ,,We willen in 2050 energieneutraal zijn'', aldus wethouder Dorrestijn-Taal. ,,Een grote opgave ligt bij het duurzamer en energiezuiniger maken van woningen en bedrijven. Dit initiatief van de winkeliers laat zien dat je ook met een relatief kleine maatregel veel energie kunt besparen. De deelnemende winkeliers in Barneveld geven het goede voorbeeld."

CONTACT Bewoners en ondernemers die meer willen weten over het besparen van energie of over deze actie kunnen contact opnemen met het energieloket van de gemeente, telefoon 0342-495450 of mail naar energieloket@barneveld.nl. Meer informatie op www.energieloketbarneveld.nl.